HTML

mandeblog

Mandeville Rudolf blogja

Friss topikok

  • bokarpati: Tetszik a hozzaallas!!!! (2013.06.28. 00:36) Az a fránya cukor
  • bokarpati: Na ez mar kezzelfoghato. (2013.06.24. 14:28) Az a fránya cukor
  • mande: Félreérted. A diagnózis megvan. A későbbi életvitelről vannak kérdések... (2013.06.23. 23:13) Az a fránya cukor
  • mande: @iwerner: A koleszterin mentes rád vár, nekem csak cukker... Azért a hasbaszúrás látványos. Szerin... (2013.06.23. 23:11) Az a fránya cukor
  • bokarpati: Csak, hogy ne erezd magad egyedul; nalam diverticulitiseket talaltak a beleimen tavaly novemberben... (2013.06.20. 21:22) Az a fránya cukor

Címkék

2008 November . Barcelona

2013.11.11. 09:50 mande

Ez még csak hétfő este. Éhesen lemegyünk az étterembe vacsizni. Kellemetlen meglepetés, hogy a szálláshoz csak reggeli jár. Lapozgatjuk az étlapot, de nem az igazi. Inkább járjunk egyet!

Egy amerikai étteremben nyomunk egy ¾ fontos cheeseburgert, hogy miért ott nem tudni. Ez jött szembe. A sör kiváló!

Hazamegyünk szigorúan éjfél után alvás (idegen ágyban éjfél előtt nem szabad aludni) .

Reggel Gyuri szivatóval indul. A reggeli átlagos svédasztal, vicces kávés nénivel, ugyanis a kávét az asztalhoz hozzák. A néni kezében két kancsó, az egyikben kávé, a másikban tej. Mint a gép, egyenletesen tejes kávét adagol. Szóbeli utasításra a mennyisége szabályozható, de a lötty mindenkinél azonos arányban lesz kávé és tej elegye. Mivel mindkét keze foglalt egész a reggeli végéig csak ennyit tud tenni: tölt.

A néniről jut eszembe: a szállodáról még nem írtam. Ez egy frissen épült, formatervezett szálló. Modern épület, modern külső és belső. Minden porcikája illeszkedik. Feketébe hajló sötétbarna, matt ezüst kiegészítőkkel. A szobákban fehér falak, fehér ágynemű, sötét barna bútorok, a fürdő a szobából kivágott üvegkalitka. A folyosó kifejezetten sötét, barna és matt ezüst. Minden a helyén. A lift emeletválasztó gombjai kint vannak a folyosón, ha beszálltál, már nincs csak 2 gomb. Nyit, zár. A liftben tükör helyett érintő képernyő: a mai menü, időjárás és hasonló infók onlift. Természetesen matt ezüst keretben. A személyzet is sötét modern szabású ruhában, matt ezüst gombokkal. A hajuk is belőve, férfiak, nők egymáshoz és az épülethez válogatva.

A konferencián már rutinosabban választunk előadást, nekem minden előadás tetszett, ötletek dögivel.

 Maga a Tech-Ed 18-20 teremben egyszerre folyik. Másfél óránként indul egy előadás, ismétlés nincs, így összesen kb. 600 előadás van a héten. A téma minden, ami Microsoft üzemeltetésben ma érdekes, vagy érdektelen. Ha lehetne egyszerre 5 helyszínen lenni, akkor majdnem mindent láthatnánk, ami érdekes, így erősen szelektálunk.  A jövő héten a fejlesztőknek, két hét múlva az üzleti alkalmazásoknak külön hét. Az előadások száma így bőven ezer felett. Nem semmi. Egyébként sok teremben rögzítik az előadásokat, amit majd otthon jól nem nézünk meg.

Délután már annyira szelektáltunk, hogy ki is jöttünk. Elég volt.

Gyuri kómás, egyedül elbaktatok a Familia Sagrada templomig. Ez a Gaudi nem semmi templomot rakott ide. Sötét van, a templom zárva, de régebben is jártam erre, a kivilágított félkész épület minden négyzetmétere más. Körbejárom, majd a szemközti kocsmából megnézem sörös korsón keresztül is, vacsora egy kis tapas. A kocsmában egy kép a befejezett templommal rajta felirat: elkészült 2020-ban. Átfirkálva: 2025 vagy 2030. A dolog azért érdekes, mert Gaudi a templomot nem tervezte végig, korai halála után a folytatáshoz nincs segítség, ezért tervezési válság miatt nem tudják befejezni: nincs még egy Gaudi, az utódok pedig nem mernek olyan bátran tervezni. Közeleg Gaudi halálának centenáriuma, de a rétestészta… Ilyet már másutt is hallottam.

Hazafelé felfedezem a kölcsönözhető bringa rendszerét, de sajnos a turistákra még nem gondoltak:

Kell egy helyi lakcím, ahova az ember postán kap egy kártyát, majd a kártya birtokában már tud az automatából biciklit kölcsönözni. A feliratok alapját a város 150 pontján van automata összesen 1500 biciklivel, ami a belvárosban maximum 500 méteres távolságot jelent két automata között. 30 cent fél óra kölcsön bringa. Parádés. Nekik. Pedig már láttam magamat, ahogy körbe biciklizem a várost a fontosabb helyeken váltott bringákkal. Na azért még nem adom fel, holnap kikérdezem a design-os recepcióst, hátha.

Folyt köv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mande.blog.hu/api/trackback/id/tr885625968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása