HTML

mandeblog

Mandeville Rudolf blogja

Friss topikok

  • bokarpati: Tetszik a hozzaallas!!!! (2013.06.28. 00:36) Az a fránya cukor
  • bokarpati: Na ez mar kezzelfoghato. (2013.06.24. 14:28) Az a fránya cukor
  • mande: Félreérted. A diagnózis megvan. A későbbi életvitelről vannak kérdések... (2013.06.23. 23:13) Az a fránya cukor
  • mande: @iwerner: A koleszterin mentes rád vár, nekem csak cukker... Azért a hasbaszúrás látványos. Szerin... (2013.06.23. 23:11) Az a fránya cukor
  • bokarpati: Csak, hogy ne erezd magad egyedul; nalam diverticulitiseket talaltak a beleimen tavaly novemberben... (2013.06.20. 21:22) Az a fránya cukor

Címkék

Az a fránya cukor

2013.06.19. 22:33 mande

Előzmények:

Már több mint egy hete valami vírus miatt otthon voltam, de nem lettem jobban.

Péntek délután ezért a doktor elküldött laborba. Sietség nem lehet, a labor legközelebb hétfőn reggel fogad, kedd délután már volt eredmény, de azt ma szerdán nézte meg a doki. OK, táppénzes papirok, stb. Azért menjek már be a dia(eddig megvan, a többi betüre nem emlékszem)-ra! A beutalóra ráírta sürgős. Telefon a szakrendelőbe, kérek időpontot, de sürgőst! OK, mostra van időpont.

A szakrendelőben Szilágyi doktornőhöz kavarodunk, aki mér egyet, aztán csak annyit mond: korház. Ha most elindulok, akkor 1 nappal rövidebb. Kb 1 hét. A Margit kórház, vagy a Honvéd, akkor Szilágyi doktornő lesz a kezelőm. Pontos nevét most sem tudom, de már 4 perce ismerem. Kellemes doktor, nem igazán értem jól, de mindig így van a doktorokkal. Ráadásul főorvos, és később az ő betege leszek, mivel ez a cukor dolog már elkisér egy darabig. Ok, hajrá Honvéd. Illetve volt MÁV. Haza megyünk IA-val, csendben bepakolunk, aztán gyerünk.

Az Állatkert mellett a korház. Egy komplett labirintus, a portán valami ilyen: ott be, aztán sokat előre, ott ki volt írva (szó szerint ezt mondta!), aztán ott majd segítenek! Szerencsére tényleg segítettek, mert a porta nem volt toppon! Check-in, majd újabb tájékozódási verseny. A osztályra is felvesznek, II. bel, 105-ös szoba.

Négy ágy, egy ember. Levente is ma jött, előkészítik az Amerkai útra, agyműtétje lesz. Vidám. Ahhoz képest egyébként tényleg...

IA-t kikisérem, a labirintust megfejtettem, a lift, amire órákig vártunk befelé, közvetlen a lépcső elött vant, van még mit optimalizálni.

Nővér jön, adatokat vesz fel, nincs semmi gond, mindent gyorsan megold.

Jön az ügyeletes doktornő is, adatok, vérnyomás, mindenhol keresi, mi az ami fáj, de nem fáj, a múlt heti gyógyszerek érdeklik. Elrendel egy adag inzulint és egy vacsit infúzió formájában.

Nővér hamar jön a szettel, most csöpög belém életem első adagja. Bár epreset kértem, gyanús, hogy ez vanilia, nem piros. Az inzulint a vállamba kapom, azt nem is éreztem.

Hát itt tartok most. első nap mérleg: 2 vércukor mérés, 1EKG, némi kopogtatás, 1 vérnyomás, sok papír.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mande.blog.hu/api/trackback/id/tr635369741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pixelthrust 2013.06.19. 23:06:03

Először is jobbulást és várunk vissza. A dia.. kezdetűre a tippem diabetológia, ahol nem a vízbűl veszik ki a zokszigént, hanem a vérbűl veszik ki acukrot. Mivel abból, hogy blogolsz arra következtetek, hogy komoly hullámvasútra számítasz, ezért kérésre kiszereljük a benti liftből a fékeket és az ellensúlyokat és beküldjük a könnyebb fékezés érdekében. A folyékony vacsi miatt részvétem, mert bár a nagy hőség miatt idekint is mindenki főleg folyékonyat vacsizik, de gondolom nem erre vágytál.

Ha bármit tudunk segíteni, bevinni (pl. cigarettát a helyiekkel való cserekereskedelem beindításához) csak szólj, a telefonszámomat megtalálod a telefonkönyvedben a T betű alatt.

Üdv:

Gy.

bokarpati 2013.06.19. 23:31:12

Hozzad meltoan szukszavu es targyilagos. Jobbulast. Ha barmi segitseg kell, legyszives szolj ( bar tudom, hogy ugysem fogsz). De tenyleg. Udv. Balu

Rédey Laci 2013.06.20. 01:23:10

Szia Rudi!

Meg vagyok döbbenve. Azt hittem, hogy a gerincsérvem és majd' egy éve sántításom azt jelzi, hogy öregszem. De ez fertőző! Romlik a szerkezet. Azért bízz a mechanikusokban, és higgy a javításban! Tölts le egy patch-et! :)
Ha nem izolálnak, és van cím, ahol megtekinthető vagy, légy szíves és oszd meg!
Kaját nem viszünk. Mi dobna fel kissé?
Üdv:
Laca

Ivy_01 2013.06.20. 08:58:36

Na nee! Most tényleg nem akarsz jönni fagyizni?Akkor is megyünk, ne kérj túl sok shaket, ja és találtam lightos fagyit! :)
Akkor mihamarabb... és jobbast!
üdv
SM
süti beállítások módosítása