HTML

mandeblog

Mandeville Rudolf blogja

Friss topikok

  • bokarpati: Tetszik a hozzaallas!!!! (2013.06.28. 00:36) Az a fránya cukor
  • bokarpati: Na ez mar kezzelfoghato. (2013.06.24. 14:28) Az a fránya cukor
  • mande: Félreérted. A diagnózis megvan. A későbbi életvitelről vannak kérdések... (2013.06.23. 23:13) Az a fránya cukor
  • mande: @iwerner: A koleszterin mentes rád vár, nekem csak cukker... Azért a hasbaszúrás látványos. Szerin... (2013.06.23. 23:11) Az a fránya cukor
  • bokarpati: Csak, hogy ne erezd magad egyedul; nalam diverticulitiseket talaltak a beleimen tavaly novemberben... (2013.06.20. 21:22) Az a fránya cukor

Címkék

2008 November - Barcelona

2013.11.11. 09:52 mande

Reggel arra ébredtünk, hogy szünetelünk, már ami a Tech-Ed-et illeti. Várostnézünk.
maps.google.com és keressük a Picasso múzeumot. Meg van! 10 perc alatt oda metrózunk. A helyszinen nincs semmi múzeum. Ennyit a google-ről. Térképet kellene venni! Az ujságosnál van is, de nem túrista verzió. Na jó, akkor menjünk a Ramblasra, ami az itteni váci utca, majd ott kapunk. Végül nem is térképet vettünk, hanem egy fénykép gyüjteményt, amiben térkép is van. Ez a könyv a jövő héttöl a Macinál lesz, tőle lehet kölcsönözni. Érdemes. Gyakorlatilag minden benne van, ami fontos Barcelonában.
A Picassó múzeum ezek után meglett. A város egyébként gyalog is meghódítható, az érdekességek zöme a budapesti Nagykörút által bezárt méretű területen van.
Folyamatosan tesztelem Gyurit, de bírja még a sétát. Akkor következő célpont a tenger. Térd fölé felhajtott nadrággal gázolunk a 12-15 fokos vízbe. A hullám természetesen felcsap a feltekert nadrágig. A következő két óra sétát vizes nadrág szárral tesszük meg. Néha megállunk, leülünk egy kávéra (Gyuri) és sörre (Rudi).
A városra egyébként a vegyes saláta a leginkább illő jelző. Epületek a gótikától egészen a 21. századig. Rengeteg helyen építkeznek, és ami ma készül, az szinte mind merész és szép egyszerre. Képek jövő héttől Macinál.
Este országok napja, ami annyit jelent, hogy minden ország külön elvonul egy étterembe, ahol találkozik honfitársaival, megetetik, megitatják. A hivatalos program kb. 11-kor véget ér, ezután a mag tovább megy. Mi is. Nyolcad magunkkal kiülünk egy nyitott teraszra, megbeszéljük mekkora szívás az élet, pl. a Microsoft miatt.
Gyuri whisky-t kér a kólájába, de elszámolja magát: pincér egy nagyobb pohárban nehány darabka jégre önti a wiszkit, és közben minket figyel. Tágul is a szemünk, addig tölt amíg egy deci kólának marad csak hely. Gyönyörű. Ez nem is dupla ez már tripla. Bezár a terasz, bennt folytatjuk. A kínai maffiózónak tűnő pincér megismétli a kinti mutatványt. De ez már egy másik nap 3. órája.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mande.blog.hu/api/trackback/id/tr945625977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása